Berlin gece hayatının eğlenceli isimlerinden Markus Tone, İstanbul ziyaretinde [mecra] teras’a konuk olacak.

Almanya’da BEATKOLLEKTIV adıyla bilinen DJ grubunun kurucularından olan Markus Tone, 1 Haziran’da [mecra] teras’a geliyor. Saat 21.00’de başlayacak gecede sahnede ilk Günce Acı’nın olacak.

Prince Charles, Burg Schnabel, Crack Bellmer gibi önemli eğlence mekanlarında müziğini dinleyicilerine ulaştıran Markus Tone, kariyerine 1990’lı yılların sonlarında başladı.  Trip hop, soul, caz ve elektronik dans tınılarının duyulduğu bu müzik kariyerinde Tone, Jazzanova’dan Alexander Barck, Nickodemus, DJ Amir, Dâm-Funk, Dom Servini, Max Graef, Mr Bongo gibi isimlerle sahneyi paylaştı.

Müziğinin ilerleyen yıllarında hip hop, house ve teknonun öncü temsilcilerinden etkilenen Markus Tone, BEATKOLLEKTIV isimli bir DJ grubunun kurucuları arasında yer alıyor. Avrupa’nın farklı şehirlerinde WEDDING SOUL ismiyle etkinlikler düzenleyen DJ grubu, 60’dan fazla şovda 15.000 kişiye ulaştı.

Markus Tone, Sonar Kollektiv and Best Works (Too Many Treats), XJAZZ (Raw Tapes Special), JAW Family, Gretchen (Max Greaf Band record release) ile ortak etkinlikler düzenledi ve Berlin’deki Southern Soul Festivali’nde de görev aldı.

Şarkılarla 5 yaşındayken tanışan, 2013 yılından bu yana hem DJ hem prodüktör olarak olarak müzik dünyasının içinde profesyonel olarak bulunan Günce Acı, İstanbul’un ‘en özgür yerleri’ olarak tanımladığı dans pistlerinde dinleyicileriyle buluşuyor. Elektronik, minimal, deep house ve tekno setleriyle bilinen Günce Acı, bir planla değil o sırada şekillenen setler çalmayı tercih ediyor.