Fotoğraf: Canberk Ulusan, 2019. Kök Projekt’in izniyle.

Göçmen, mülteci, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı kadınları istihdam eden Maide’nin kumanya hazırlıkları eşliğinde, göç ve yer değiştirmelerin yemek kültürüne etkileri tartışmaya açılacak. Kök Projekt iş birliğiyle 9 Temmuz’dan 1 Ağustos’a Salı ve Perşembe günleri Maide Mutfak’ta.

SALT Beyoğlu’nda dört hafta sürecek Maide Mutfak’ta programları, İstanbul’daki göçmen, mülteci, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı kadınlara sürekli eğitimlerle istihdam sağlayan Maide’nin hikâyesiyle başlayacak. Katılımcılarla göç ve yer değiştirmelerin etkilediği mutfaklarla yerel kültüre eklenen yeni reçeteler incelenecek; gıda atığı meselesi ve “savaş gastronomisi” kavramına dair fikirler paylaşılacak. SALT’ın Kök Projekt iş birliğiyle geliştirdiği programlara, Maide’den şeflerin üreticilerden aracısız alınmış mahsullerle kumanya hazırlıkları eşlik edecek.

SALT Beyoğlu’ndaki Mutfak mekânında Salı günleri 12.00-14.00, Perşembe günleri 18.00-20.00 saatlerinde gerçekleştirilecek Maide Mutfak’ta programları (Türkçe) herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Kumanyalar tadım için katılımcılara ikram edilecektir.

9 TEMMUZ SALI

12.00 Maide: Hayalleri Büyüten Mutfak

Konuşmacılar: Shirley Kaston ve Lale Çırakoğlu (Maide)

11 TEMMUZ PERŞEMBE

18.00 Maide: Hayalleri Büyüten Mutfak

Konuşmacılar: Shirley Kaston ve Lale Çırakoğlu (Maide)

16 TEMMUZ SALI  

12.00 Göçmen Mutfağı

Konuşmacılar: Shirley Kaston ve Lale Çırakoğlu (Maide)

18 TEMMUZ PERŞEMBE

18.00 Göçmen Mutfağı

Konuşmacılar: Shirley Kaston ve Lale Çırakoğlu (Maide)

23 TEMMUZ SALI

12.00 Gıda Atığı

Konuşmacı: Tuğay Güven (Darwin’s Botanicals)

25 TEMMUZ PERŞEMBE

18.00 Gıda Atığı

Konuşmacı: Tuğay Güven (Darwin’s Botanicals)

30 TEMMUZ SALI

12.00 Savaş Gastronomisi

Konuşmacı: Nihan Kürekçi (Maide)

1 AĞUSTOS PERŞEMBE

18.00 Savaş Gastronomisi

Konuşmacı: Nihan Kürekçi (Maide)

Reklam