Usta davulcu ve müzisyen Ediz Hafızoğlu’nun müzikal projesi Nazdrave’nin Anadolu türkülerinden oluşan EP’si “Üç Türkü” Apple Music, Fizy, Spotify ve YouTube’da yayında! Lin Records etiketiyle çıkan ve Ediz Hafızoğlu’nun yanı sıra Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Serhan Erkol gibi usta müzisyenleri buluşturan albüm, klasikleşmiş üç Anadolu türküsüne elektro-akustik yorum getiriyor. “Kerpiç Kerpiç Üstüne” türküsü Atakan Akdaş’ın, “Çay Benim Çeşme Benim” türküsü de Taylan Özgür Ölmez’in yorumuyla yeniden hayat bulurken; Jülide Özçelik’in seslendirdiği “Uzun İnce Bir Yoldayım”, yaratıcısı Aşık Veysel’in “merhaba”sıyla açılıyor.

Yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcu ve müzisyenlerinden Ediz Hafızoğlu’nun 2014 yılında kurduğu ve Caz’dan Rap’e, Rock’tan Hip-Hop’a, farklı türlerde müzik üreten isimleri aynı çatı altında buluşturan müzik projesi Nazdrave, bu kez Anadolu türkülerinden oluşan “Üç Türkü” adlı EP ile karşımızda. Diyarbakır türküsü “Kerpiç Kerpiç Üstüne”, Antalya yöresinden “Çay Benim Çeşme Benim” ve Aşık Veysel’in unutulmaz eseri “Uzun İnce Bir Yoldayım”dan oluşan üç şarkılık EP, 6 Eylül Cuma günü dijital müzik kanallarında yayınlandı.

Aşık Veysel ses veriyor

Albümde, düzenlemelerini Serhan Erkol‘un yaptığı iki türkü; “Kerpiç Kerpiç Üstüne” Atakan Akdaş tarafından seslendirilirken, “Çay Benim Çeşme Benim”i Taylan Özgür Ölmez tarafından yorumlanıyor. lide Özçelik’in yeniden hayat verdiği Âşık Veysel klasiği türkü “Uzun İnce Bir Yoldayım”ın düzenlemelerini ise Türkiye cazının üç usta ismi Cem Tuncer, Ercüment Orkut ve Ediz Hafızoğlu birlikte üstleniyor. “Uzun İnce Bir Yoldayım”ın en büyük sürprizi ise, arşiv görüntülerinden seçilmiş sesiyle türkünün başında ‘merhaba’ diyen Âşık Veysel Şatıroğlu’nun sohbeti oluyor.

Trompette Barış Doğukan Yazıcı, alto saksafonda Serhan Erkol, tuşlu çalgılarda Ercüment Orkut, gitarda Cem Tuncer, yaylı tanburda Cenk Erdoğan, kontrbasta Volkan Hürsever ve davul ile elektroniklerde Ediz Hafızoğlu’nu dinleyeceğimiz “Üç Türkü”nün mix’leri ve mastering’i Sinan Sakızlı tarafından yapıldı. Tasarımı Yiğit Gürevin ait olan albüm kapağında ise Burcu Ürgüt’ün çizimleri kullanıldı.

Bulgarca ‘şerefe’ demek!

Yerli caz sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan Ediz Hafızoğlu’nun Bulgaristan’ın Paisevo köyünde başlayıp İstanbul’da süren çok kültürlü müziğinin izlerini taşıyan müzik projesi Nazdrave, 2014 yılında başladı. Bulgarca ‘şerefe’ anlamına gelen Nazdrave, sanatçının kişisel ve müzikal sınırlara bağlı kalmadan, beraber çalışmayı sevdiği müzisyenler için yazıp düzenlediği şarkıları çalıyor ve söylüyor.

Bugüne dek, “Nazdrave” (2014), “Nazdrave: Live at 22nd Istanbul Jazz Festival” (2016) ve “13” (2018) adlı albümleri yayınlanan “Nazdrave”; Birsen Tezer, Ece Ünsal, Elif Çağlar Muslu, lide Özçelik, Ülkü Aybala Sunat, Ceza, Ayben, Da Poet, Kamufle ve Ağaçkakan gibi isimler ile farklı projeler sahneledi. “Üç Türkü” adlı EP, Nazdrave’nin dördüncü albümüdür.

ÜÇ TÜRKÜ

Ediz Hafızoğlu / Nazdrave

APPLE MUSIC + FIZY + SPOTIFY + YOUTUBE

 

EP, 6 Eylül 2019, Lin Records

 

Kerpiç Kerpiç Üstüne

Düzenleme: Serhan Erkol

Vokal: Atakan Akdaş

 

Çay Benim Çeşme Benim

Düzenleme: Serhan Erkol

Vokal: Taylan Özgür Ölmez

 

Uzun İnce Bir Yoldayım

Düzenleme: Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Ediz Hafızoğlu

Vokal: Jülide Özçelik

 

Trompet: Barış Doğukan Yazıcı

Alto Saksafon: Serhan Erkol

Tuşlu Çalgılar: Ercüment Orkut

Gitar: Cem Tuncer

Yaylı tanbur: Cenk Erdoğan

Kontrbas: Volkan Hürsever

Davul ve Elektronikler: Ediz Hafızoğlu

 

Kayıt: Sinan Sakızlı / Hayyam Stüdyoları

Kayıt Asistanı: Ceylan Akçar

Mix & Mastering: Sinan Sakızlı

 

Kapak çizimi: Burcu Ürgüt

Kapak tasarımı: Yiğit Gürevin

Ayrıntılı bilgi için:

edizhafizoglu.com

itunes/ediz-hafızoğlu

spotify/edizhafizoglu

 

facebook.com/edizhafizoglu

instagram.com/edizhafizoglu

twitter.com/edizhafizoglu

myspace.com/edizhafizoglu

 

Reklam