idil biret

“Mucize Parmaklar” 11 Ekim’de ENKA Kültür Sanat’ta
28 Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları, 11 Ekim’de düzenlenecek açılış konserinde, efsanevi piyanist İdil Biret’i ağırlayacak. Bu yıl 75. yaşını kutlayan usta sanatçı konserde, yakın zamanda Mexico Monterrey Piyano Festivali ile Cuernavaca resitalinde çaldığı repertuvarı yorumlayacak.

Kültür sanatın daimi destekçisi ENKA Kültür Sanat, sonbahar boyunca şehre ritim katacak ezgilere ev sahipliği yapacak. 11 Ekim Salı günü başlayacak 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları’nın açılış konserinde, dünya çapında “mucize parmaklar” olarak tanınan usta sanatçı İdil Biret sahne alacak. Türkiye’de klasik müziğin gelişiminde büyük emeği olan, 3 yaşından beri parmakları notalara dokunan İdil Biret’in konserinde, dinleyiciler bir kez daha bir efsaneye tanık olacak.

Eleştirmenler tarafından “çağımızın en önde gelen piyano ustalarından biri” olarak nitelendirilen ve bu yıl 75. yaşını kutlayan İdil Biret konserde yakın zamanda Mexico Monterrey ve Cuernavaca gibi uluslararası festivallerde dinleyicisine sunduğu repertuvarı bu kez ENKA dinleyicisi için çalacak. Bach, Ravel ve Prokofiev’e ait eserlere yeniden hayat verecek Biret’in piyano resitali, saat 20.30’da, ENKAİbrahim Betil Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Şehir Müziğe Doyacak!

28. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları, İdil Biret’in ardından 18 Ekim Salı günü Türkiye’de çok sesli müzik kültürünün öncü topluluklarından Boğaziçi Caz Korosu,  23 Ekim Pazar günü Barış İçin Müzik Orkestrası, 25 Ekim Salı akşamı “Ciddi Eğlence” başlıklı etkinlikle, usta piyanist Burçin Büke ile sevilen sanatçı İlhan Şeşen’i ağırlayacak.  Etkinliklere 1 Kasım’da Sibel Köse Quintet, 7 Kasım’da ünlü piyanist, besteci ve ENKA Kültür Sanat’ın daimi sanatçısı Fazıl Say,  15 Kasım’da Ertuğ Korkmaz Gökhan Aybulus ve Ezgi Irmak’ın yer aldığı Orkestra Akademik Başkent, 23 Kasım’da “Klasikten Tangoya” başlıklı konserle Cana Gürmen, Keith Pascoe ve Çağ Erçağ konuk olacak. 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 29 Kasım 2016 Salı akşamı gerçekleştirilecek Zuhal Olcay konseriyle sona erecek.